Gastro Ribera posa en valor la identitat gastron˛mica de la Ribera de X˙quer

Martes, 3 de diciembre de 2019 | e6d.es
• Els restaurants de Gastro Ribera 2019 han assistit a una sessiˇ formativa de la mÓ de la investigadora de tendŔncies gastron˛miques Eva Ballarin

._000733
._000650
Gastro Ribera, la setmana gastronòmica de la Ribera de Xúquer que es celebra fins al pròxim 5 de desembre, ha apostat per completar la seua oferta al públic amb formació en tendències i màrqueting turístic per als restaurants participants. Així, en el marc de Gastro Ribera, els representants d'una vintena d'establiments de la Ribera i de València s'han reunit avui en el restaurant Camí Vell d'Alzira, per a participar en una sessió conduïda per la consultora i investigadora de tendències gastronòmiques Eva Ballarin.
La sessió, organitzada per l'associació Menjar i Viure i Del Tros al Plat, tots dos col·laboradors de Gastro Ribera, ha reunit una vintena de restaurants de la Ribera i València per a analitzar el perfil dels nous consumidors, i traçar les principals estratègies per a treballar el turisme gastronòmic a la comarca.

La importància de la identitat
Un dels punts estratègics per a atraure visitants a un territori, segons ha explicat la consultora Eva Ballarin, és la identitat gastronòmica, “que normalment es basa en el producte, però va mes enllà i inclou utensilis, productes, receptes i costums. Es tracta de posar en valor la cultura culinària”.
Ballarin ha incidit també en la importància de la diferenciació, per al que resulta imprescindible protegir i recuperar els actius i sensibilitzar a la gent local, “perquè hi haja coherència entre el que el visitant veu i viu i el que menja”. També ha ressaltat la necessitat que el territori es convertisca en un “ecosistema experiència”. “Deixem de vendre productes per a començar a vendre experiències”, ha assegurat Ballarín.
Durant la jornada, els restaurants han debatut sobre l'impacte de les crítiques, la cerca de l'autenticitat, la necessitat d'identificar al client objectiu i de donar veu a les noves generacions, i la pròpia diversitat de la Ribera de Xúquer, que treballa per posar en valor la seua riquesa gastronòmica en el marc del Pla de Dinamització i Governança Turística del Consorci de la Ribera, cofinançat per Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació de València, València Turisme i el Consorci de la Ribera, que és l'organitzador de Gastro Ribera.
“Esdeveniments com aquest em semblen súper necessaris per a posar en valor tant els tangibles com els intangibles d'un territori i trobar fòrums perquè tant els restauradors com la resta d'actors implicats en el turisme d'un territori es reunisquen per a dialogar: des del sector primari, als operadors turístics, els productors o els propis organitzadors de visites paral·leles”, assegurava Eva Ballarin després de la xarrada. 
Consorci de la Ribera