| Edición diaria núm: | Año: 8 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Martes, 3 de diciembre de 2019

GASTRONOMÍA » Gastronomía en la Ribera » Gastro Ribera posa en valor la identitat gastronòmica de la Ribera de Xúquer
» Eventos gastronómicos

Gastro Ribera posa en valor la identitat gastronòmica de la Ribera de Xúquer

Els restaurants de Gastro Ribera 2019 han assistit a una sessió formativa de la mà de la investigadora de tendències gastronòmiques Eva Ballarin


._000733
._000650
Gastro Ribera, la setmana gastronòmica de la Ribera de Xúquer que es celebra fins al pròxim 5 de desembre, ha apostat per completar la seua oferta al públic amb formació en tendències i màrqueting turístic per als restaurants participants. Així, en el marc de Gastro Ribera, els representants d'una vintena d'establiments de la Ribera i de València s'han reunit avui en el restaurant Camí Vell d'Alzira, per a participar en una sessió conduïda per la consultora i investigadora de tendències gastronòmiques Eva Ballarin.
La sessió, organitzada per l'associació Menjar i Viure i Del Tros al Plat, tots dos col·laboradors de Gastro Ribera, ha reunit una vintena de restaurants de la Ribera i València per a analitzar el perfil dels nous consumidors, i traçar les principals estratègies per a treballar el turisme gastronòmic a la comarca.

La importància de la identitat
Un dels punts estratègics per a atraure visitants a un territori, segons ha explicat la consultora Eva Ballarin, és la identitat gastronòmica, “que normalment es basa en el producte, però va mes enllà i inclou utensilis, productes, receptes i costums. Es tracta de posar en valor la cultura culinària”.
Ballarin ha incidit també en la importància de la diferenciació, per al que resulta imprescindible protegir i recuperar els actius i sensibilitzar a la gent local, “perquè hi haja coherència entre el que el visitant veu i viu i el que menja”. També ha ressaltat la necessitat que el territori es convertisca en un “ecosistema experiència”. “Deixem de vendre productes per a començar a vendre experiències”, ha assegurat Ballarín.
Durant la jornada, els restaurants han debatut sobre l'impacte de les crítiques, la cerca de l'autenticitat, la necessitat d'identificar al client objectiu i de donar veu a les noves generacions, i la pròpia diversitat de la Ribera de Xúquer, que treballa per posar en valor la seua riquesa gastronòmica en el marc del Pla de Dinamització i Governança Turística del Consorci de la Ribera, cofinançat per Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació de València, València Turisme i el Consorci de la Ribera, que és l'organitzador de Gastro Ribera.
“Esdeveniments com aquest em semblen súper necessaris per a posar en valor tant els tangibles com els intangibles d'un territori i trobar fòrums perquè tant els restauradors com la resta d'actors implicats en el turisme d'un territori es reunisquen per a dialogar: des del sector primari, als operadors turístics, els productors o els propis organitzadors de visites paral·leles”, assegurava Eva Ballarin després de la xarrada. 
Consorci de la Ribera

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.