| Edición diaria núm: | Año: 7 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Martes, 15 de mayo de 2018

GASTRONOMÍA » Gastronomía en la Ribera » Els Jardins del Mercat acullen el II Concurs Local de Paella de Cullera
» Arroz » Eventos gastronómicos

Els Jardins del Mercat acullen el II Concurs Local de Paella de Cullera

La final nacional serà el pròxim dia 22

 ._000546
La millor Paella de Cullera es cuina en el restaurant El Rincón del Faro. Així ho ha dictaminat hui el jurat qualificador del II Concurs Local de Paella de Cullera celebrat en els Jardins del Mercat, fase prèvia del tercer concurs nacional que tindrà lloc el pròxim 22 de maig. Amb el seu triomf, l'establiment s'ha guanyat el passaport a la final. L'acompanyaran l'Ulises Piga, que ha obtingut el segon premi i Casa Ramón, que s'ha fet amb el tercer lloc.
La segona preselecció local del certamen gastronòmic ha comptat, a més, amb la participació de l'Hotel Cullera Holiday, Ca Pepa, Casa Rocher, Casa Nostra, el Club de Tenis, el restaurant Los Olivos, la Mar Salà, El Blanco, la Casa de la Platja i l'escola d'hostaleria de l'IES Llopis Marí.
La decisió del jurat, presidit per Francisco Franco, no ha sigut gens fàcil; el nivell ha estat  «molt alt». «L'hostaleria de Cullera està entre les millors de la Comunitat Valenciana i es nota l'aposta dels últims anys per l'especialització i la qualitat», ha destacat l'alcalde, Jordi Mayor.
La màxima autoritat local ha ressaltat que el concurs «més que un plat, suposa posar en valor la forma que tenim a Cullera de cuinar l'arròs». «Una paella que no sofrig l'arròs, per a mi no és una paella», ha defensat, arrencant l'aplaudiment unànime dels hostalers. El primer edil ha reclamat «suport a tots» per a un concurs «que es fa per a donar visibilitat a l'hostaleria de Cullera i la seua aposta per la qualitat».
Mayor ha sigut l'encarregat de lliurar els premis després del concurs. La cerimònia ha tingut lloc en l'Hotel Cullera Holiday. A l'acte també ha assistit el gerent de la Federació Empresarial d'Hostaleria, de València (FEHV) David Izquierdo, i el president de l'Associació Empresarial d'Hostaleria de Cullera i la Ribera Baixa, (AEHC) Juan Femenía. Ambdós entitats són col•laboradores del certamen gastronòmic. Femenia ha agraït l'esforç del consistori per donar suport al sector de l'hostaleria.
El concurs ha començat a les 10 del matí amb l'elaboració del brou que servix com a base de cocció a la paella. Posteriorment, i després d'un esmorzar de germanor dels participants, s'ha procedit a l'elaboració de les paelles davant l'atenta mirada del públic, que després han pogut degustar el plat.
La cocció s'ha desenvolupat en dos tandes per tal que el jurat tinguera temps de provar totes les paelles al punt. Una vegada acabades, s'han anat portant davant els experts qualificadors, que s'han tancat en el Saló Multiusos per a provar-les i deliberar sense cap tipus d'ingerències i a fi de garantir la màxima objectivitat. El procés s'ha allargat més d'una hora i posteriorment convidats i autoritats s'han traslladat fins al Cullera Holiday per al lliurament de premis.
El jurat qualificador de la preselecció l'han integrat destacats noms del món de la gastronomia. El seu president honorífic és Salvador Gascón, creador de la recepta de Paella de Cullera, qui per motius de salut no hi ha estat present. Franco ha exercit com a president executiu. Ha estat acompanyat en la deliberació pel periodista gastronòmic Juanma Romero, la bloguera experta en gastronomia Cova Morales, Diego Fernández Trujillo i José Roberto Lozano Hernández.
Ajuntament de Cullera


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.