| Edición diaria núm: | Año: 9 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Lunes, 25 de julio de 2016

GASTRONOMÍA, OCIO Y MÁS... » Gastronomía y ocio en la Ribera » El Tast de Paris guanya la semifinal francesa del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca
» Arroz » Gastronomía

El Tast de Paris guanya la semifinal francesa del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

Prop d'una desena de paelles es van realitzar davant del nombrós públic assistent (més de 3.000 segons l'organització) a la manera tradicional del concurs de Sueca


._000349

._000246
 
El diumenge 24 de juliol va tenir lloc en Villefranche-sur-Cher la primera semifinal francesa del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Emmarcat en les activitats de les festes del canal de l'Ajuntament d'esta ciutat francesa, organitzat l'esdeveniment per la Association ACIP i amb el patrocini del govern regional Centre-Vall de Loire, prop d'una desena de paelles es van realitzar davant del nombrós públic assistent (més de 3.000 segons l'organització) a la manera tradicional del concurs de Sueca, a llenya i amb els ingredients típics: pollastre, conill, garrofó, bajoqueta i el principal, arròs bomba de la Fallera.
Els concursants es van enfrontar al repte de dominar el foc amb els utensilis cedits per Garcima, l'empresa valenciana número u en la fabricació de paelles, i que també patrocina el concurs de Sueca. Així mateix les espècies van ser proporcionades per Carmencita.
El jurat estava format per prestigiosos cuiners locals i regionals, entre ells Didier Clément, que compta amb un estrela Michelin; l'alcalde de la ciutat, Jean Claude Oton; la vicepresidenta de la regió, Christina Brown; periodistes gastronòmics, i el conegut cuiner valencià, Toni Montoliu. Jesús Melero, coordinador a Sueca, va fer el propi en terres franceses, a més de cuinar dues paelles perquè els concursants i el jurat poguessin saber el plat que s'esperava d'ells.
Després d'àrdues deliberacions del jurat, ja que el nivell mostrat pels participants va ser elevat, el resultat final va ser el següent:
Primer premi, dotat amb 400€ pel Restaurant El Tast, de Paris; Matthieu Rovillon, cuiner, i Vicent Llorens, ajudant.
Segon premi, dotat amb 250€ pel Restaurant El Fogó, de Paris; Alberto Herraiz, cuiner, i Thomas Castillo, ajudant.
Tercer premi, dotat amb 150€ pel Restaurant A l'instant, de Bourges; Angelino Clement-Rives, cuiner, i Mary Florian, ajudant.
L'empresa La Paella Ibèrica, de José López-Cordón i Nathalie Bertheau (Fundadors d'ACIP) va realitzar per als assistents més de 1.000 racions de paella valenciana i mixta.  
Ajuntament de Sueca


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.