| Edición diaria núm: | Año: 6 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Martes, 15 de octubre de 2013

GASTRONOMÍA » Gastronomía en la Ribera » El putxero i el kaki protagonistes, un any més, ahir a l'Alcúdia
» Arroz » Articulistas » Eventos gastronómicos » J.M.O. » Salva Roses

El putxero i el kaki protagonistes, un any més, ahir a l'Alcúdia

Àudio amb declaracions d'alguns cuiners i protagonistes d'este event gastronòmic


._000243
Salones Siglo XXI vo obrir ahir les seues portes  per a donar inici al "VI Concurs de Putxero i postres de Kaki a l’Alcúdia". Un any més, esta iniciativa ha portat a l’Alcúdia els millors cuiners de la nostra geografia, tots ells abillats amb l’uniforme de cuina, l’olla i els millors ingredients. Al voltant de les 11, els membres del jurat començà la degustació de putxero i postres amb kaki, enguany format perJuan Carlos Galbis, com a president, Enrique Machí, del Restaurant San Bernat de Carlet i guanyador 2012, Fausto Clemente de Grupo Rex, Richart Briz de Carnisseries Orce, Gustavo Cardona, director general de Gastraval (Gastronomia Tradicional Valenciana), Emili Piera escriptor i crític gastronòmic, Josep Millo regidor de Cultura, Manuel Boix artista alcudienc amb reconeixement internacional en el camp de la pintura, l’escultura i la il•lustració, Teresa Martorell presidenta de l’Associació de Dones de l’ Alcúdia i Elena Giner presidenta de les Tyrius de l’Alcúdia.
La sisena edició del concurs ha comptat amb la participació de tretze restaurants, una mostra representativa de la millor cuina tradicional dins de la gastronomia valenciana: Casa Granero de Serra, Juan Veintitrés de Benifaió, La Visteta de Barx, Llopis Gastrobar i Miguel de l’ Alcúdia, Nazaret de la platja de Puçol,  Cultura Café de l’ Alcúdia, Chaparral de Serra, Chef Amadeo de la platja de Gandia, Restaurant Emi d’ Orxeta, Sala Braham de Riola i Gambrinus, de Siete Aguas.
Acabat el concurs, tots els assistents pogueren tastar tots els putxeros que s’han presentant al concurs i anar fent les seues travesses de qui seria el guanyador, després guaidiren d’un bon putxero valencià, elaborat per Salones Siglo XXI. A l’acte va acudir una representació de l’ Ajuntament, encapçalada per l’alcalde Robert Martínez, la Diputada provincial Oreto Segura i el Diputat Emili Gregori, a més de representants de les diverses entitats esportives i socioculturals de l’Alcúdia.

En acabar el dinar, es va fer entrega d’un diploma, una caixa de caquis de la DO Kaki de la Ribera i una caixa de vins de Cavas Murviedro a tots els participants i tot seguit es lliuraren els premis:

3r Premi de postres de Kaki:  Chef Amadeo (platja de Gandia)
2n premi de postres de Kaki:  La Visteta (Barx)
1r premi de postres de Kaki: Restaurant Miguel (l’Alcúdia)

3r premi de putxero valencià: Restaurant Chaparral (Serra)
2n premi de putxero valencià: Restaurant Juan Veintitrés (Benifaió)
3r premi de putxero valencià: Restaurant Nazaret (Platja de Puçol)


Declaracions dels protagonistes del VI Concurs
de Putxero Valencià i de postres de kaki de la Ribera


Entrevites amb Restaurant Cultura Café (l'Alcúdia), Rest. Miguel (l'Alcúdia),
Rest Juan XXIII (Benifaió), Sala Braham (Riola), Restaurant La Granja (Sueca) i Llopis Gastrobar (l'Alcúdia)


També les declaracions de Cirilo Arnandis, president de la DO Kaki de la Ribera del Xúquer
i el balanç final de la Fira Gastronòmica de l'Alcúdia amb Lluís Ribera, el seu president


 


* Treball conjunt realitzat per J.M.O. i Salva Roses


 
._000240
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.