| Edición diaria núm: | Año: 8 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Martes, 19 de febrero de 2019

GASTRONOMÍA » Gastronomía en la Ribera » El restaurant Los Olivos guanya la preselecció local del concurs Paella de Cullera
» Arroz » Eventos gastronómicos

El restaurant Los Olivos guanya la preselecció local del concurs Paella de Cullera

Casa Nostra i Casa Rocher obtenen el segon i tercer lloc en la competició


._000604

._000566
La tercera edició del Concurs Local Paella de Cullera alça com a guanyador al restaurant Los Olivos. Així ho ha decidit el jurat de la fase local, celebrada als Jardins del Mercat Municipal al llarg d'este matí. El segon premi ha sigut per a Casa Nostra i el tercer per a Casa Rocher. Els tres restaurants passen directament a la final nacional que se celebra el dimarts 26 al matí en la plaça de la Constitució i que enguany arriba a la seua quarta edició.
En la preselecció local del certamen gastronòmic també han participat l'IES Llopis Marí, els restaurants Ca Pepa, Ulises Piga, El Blanco, Casa Ramón, Rincón del Faro, Casa Salvador, la Cafetería Alcalá, l'Hotel Cullera Holiday i el Restaurant Ricardo. El jurat l'ha presidit Francisco Franco Domingo qui ha valorat les paelles presentades juntament amb Juanma Romero, José María Climente, Diego Fernández i José Roberto Lozano.
‘La decisió del jurat no ha sigut gens fàcil, hi ha hagut un gran nivell per part dels participants’ assegura Jordi Mayor, alcalde de Cullera. ‘Que participen tants hostalers és una mostra de l'estima que tenen els restauradors de Cullera a la figura de Salvador Gascón, creador de la recepta, i a la gastronomia local’.
Mayor assegura que el concurs és una festa per a la gastronomia de Cullera, una competició sana en la qual poder reconéixer i homenatjar l'hostaleria local i que els productes de quilòmetre 0 es vegen representats en el plat.
El concurs l'ha organitzat l'Ajuntament de Cullera amb la col•laboració de l'Associació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Cullera i la Ribera Baixa (AEHC) i la Federación Empresarial de Hostelería de Valencia (FEHV).

Lliurament de premis
La cerimònia de lliurament de premis s'ha celebrat en el Restaurant Club de Tenis. Juan Femenía, President de la AEHC, el regidor de turisme, Javier Cantos, i Jordi Mayor han entregat el trofeu del Concurs Local Paella de Cullera i han anunciat als guanyadors.

Dinàmica del concurs
La fase local ha començat a les 11 del matí, amb la recepció dels participants i l'inici de la preparació de les paelles amb el brou de peix. A les 12 hores s'ha iniciat el procés de cocció, amb els concursants dividits en dues tandes.
A partir de les 13 hores, i una vegada finalitzada la cocció de totes les paelles, s'ha procedit a la puntuació de les mateixes i a la foto institucional.
Passades les 14 hores s'ha fet lliurament de les classificacions i els premis.

Més sobre la Paella de Cullera
La Paella de Cullera és una recepta basada en la filosofia de quilòmetre 0 creada pel prestigiós restaurador Salvador Gascón. Es cuina amb brou de peix de roca, llagostins de la llotja de Cullera, ‘sepionet’ sense tinta i en el seu suc, roger, figatells d’escorpa, arròs de la varietat J. Sendra, oli d'oliva, tomaca fresca de Cullera, pebre i safrà, amb l'al•licient que tots els productes són de la llotja de Cullera.
Ajuntament de Cullera



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.