El restaurant "Gambrinus", de Siete Aguas, fa el millor putxero valencià a l'Alcúdia

Lunes, 6 de octubre de 2014 | e6d.es
• Per altra banda, "Juan Veintitrés", de Benifaió s'ha endut el primer premi de Postres de Kaki de la Ribera

._000255

._000256
Salones Siglo XXI ha obert hui les seues portes  per a celebrar a l'Alcúdia el "VII Concurs de Putxero Valencià i Postres de Kaki de la Ribera". Un any més, esta iniciativa ha portat a l’Alcúdia els millors cuiners de la nostra geografia, tots ells abillats amb l’uniforme de cuina, l’olla i els millors ingredients. A mitjan matí el jurat ha començat la degustació de putxero i postres amb kaki, enguany format per els alcudians Juan Carlos Galbis, president del jurat; Fausto Clemente, amfitrió del certamen; Carmen Arocas, que ha tornat a viure a l’Alcúdia després de jubilar-se com a Cap de les Cuines Centrals de l’Ajuntament de París i Isabel Ribelles, del restaurant Nazaret, guanyador de la darrera edició del concurs. També ha format part Richard Briz, de Carnisseries Orce, proveïdor de carnisseria i xarcuteria de l’espai de restauració de la Fira; a més del periodiste i escriptor Emili Piera i el sacerdot Joaquín Núñez, provinent d’una família xativina de llarga tradició culinària i habitual columnista i tertulià de ràdio. L’Ajuntament ha estat representat enguany per les presidentes de tres de les associacions més actives de l’Alcúdia:  Immaculada Sanchis, de la Junta Local AECC; Elena Giner, de les Mestreses Tyrius i Mª Teresa Martorell, de Dones de l’Alcúdia.
La setena edició del concurs ha comptat amb la participació de dotze restaurants, una mostra representativa de la millor cuina tradicional dins de la gastronomia valenciana: Juan Veintitrés, de Benifaió; La Visteta, de Barx; Chaparral i Casa Granero, de Serra; Restaurant Emi, d’ Orxeta; Sala Braham, de Riola; Gambrinus, de Siete Aguas; Miguel y Juani, de L'Alcúdia; La Mar Salà, de Cullera; Hotel Les Rotes, de Dénia; La Bonita del Puerto, del Grau de Gandia i La Granja, de Sueca.
Acabat el concurs, els assistents pogueren tastar tots els putxeros que s’han presentant a esta convocatòria  i anar fent les seues travesses de qui seria el guanyador; després gaudiren d’un bon putxero valencià, elaborat per Salones Siglo XXI. A l’acte estigueren presents l’alcalde de l'Alcúdia, Robert Martínez y la diputada provincial Oreto Segura; a més de representants de les diverses entitats esportives i socioculturals de l’Alcúdia.
En el transcurs del dinar, Daniel Belda, gerent de Bodegues Belda, de Fontanars dels Alforins, ha sigut homenatjat per la organització per ser l’únic expositor que no ha faltat a cap de les 20 edicions de la Fira.
 
 
En acabar el dinar es lliuraren els premis
 
3r Premi de postres de Kaki:  Miguel y Juani, de l'Alcúdia.
2n premi de postres de Kaki:  Casa Granero, de Serra.
1r premi de postres de Kaki: Juan Veintitrés, de Benifaió.

3r premi de putxero valencià: La Granja, de Sueca.
2n premi de putxero valencià: Chaparral, de Serra.
1r premi de putxero valencià: Gambrinus, de Siete Aguas
.
 
 
Demà ampliarem esta informació amb declaracions en àudio del protagonistes
._000330