| Edición diaria núm: | Año: 5 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Martes, 14 de marzo de 2017

GASTRONOMÍA » Gastronomía en la Ribera » El president de la república de Costa Rica se suma al Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca
» Arroz » Eventos gastronómicos » Gastronomía » V

El president de la república de Costa Rica se suma al Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

L'organització elabora, en el marc del certamen, la paella més gran de centreamèrica per a 800 comensals


._000471
Amb molt bon regust de boca. Així acaba Sueca la seua primera semifinal internacional de la 57ª edició del Concurs de Paella Valenciana celebrada este cap de setmana, per primera vegada, a l'exòtica Costa Rica, al Centre Kölbi de Parque Viva (La Guácima). I és que la paella ha estat un gran reclam per al públic expectant del país. El plat més universal dels valencians ha aconseguit atraure totes les mirades, fins i tot les del mateix president de la República de Costa Rica, Luís Guillermo Solís i les de la primera dama, la española, Mercedes Peñas, que s'hi van acostar per comprovar de primera mà “l'espectacle”. La presència del mandatari va generar un gran revol mediàtic, que s'hi sumava al propiciat pel certamen pròpiament. El certamen es va emmarcar en una completa jornada festiva en el primer Street Food Festival de Costa Rica, amb vora una vintena de furgonetes gastronòmiques, actuacions i música en directe. En este marc, que va servir de preludi a la competició, el coorganitzador del certamen al país,  Vicente Aguilar,  gerent del Restaurant La Lluna de València de Costa Rica, ajudat per un equip de 10 cuiners, va elaborar  una paella gegant que pot presumir de ser la més gran que s'ha fet mai a l'Amèrica central per a  més de 800 comensals. “La paella és un símbol del compartir i de l'amistat” repetia el xef insistentment. A esta se sumaren també dos paelles més que s'elaboraren, de 300 racions cadascuna, per satisfer el desig de tots els assistents que volgueren provar-la. Als seus ajudants s'hi va sumar també el mateix ambaixador de la Unió Europea, Pelayo Castro, originari de València.
La Lluna de València encapçala este primer palmarés amb la paella elaborada pel seu xef executiu, Danilo Mauricio i la seua ajudant, Ester Urbina. El segon i tercer lloc van ser per al Restaurante Plaza España i Asados y Paellas, respectivament. En esta primera fase semifinal hi van participar en total 9 xefs, la majoria d'ells amb arrels valencianes. Com sempre, la matèria prima, els instruments i els ingredients, la carn, la verdura i el principal, l'arròs, patrocinat en totes les fases semifinals per Arròs Tartana, van estar facilitats per l'organització.
El president Solís es va animar, fins i tot, a ajudar al xef Aguilar en l'elaboració del plat, cullerot en mà. El president de la república va confessar la seua devoció pel plat insígnia  dels valencians: “M'agrada molt la paella. A casa la mengem amb freqüència perquè Mercedes fa una paella molt bona i el seu germà encara millor, ja que va viure a València molts anys i està casat amb una valenciana”.
En les jornades prèvies es va celebrar un showcooking a càrrec de Jesús Melero i Vicente Aguilar a l'Hotel Intercontinental i també un sopar de gal•la amb autoritats i els participants del Concurs al restaurant que regenta l'organitzador.
El jurat va estar presidit pel mestre paeller i coordinador gastronòmic del certamen, Jesús Melero i format pel propietari del Restaurant valencià La Barraca de Toni Montoliu, Toni Montoliu (germà de l'organitzador); el periodista Miguel Barboza; la xef Doris Goldgewith; el xef executiu de l'Hotel Real Intercontinental, Vincent Boutinaud; l'ambaixador a la Unió Europea, Pelayo Castro; Salvador Sanchis i com a secretari, Miguel Sanfeliu, el director de marketing especialitzat en gastronomia.
Vicent Baldoví, regidor titular del certamen, qui ha seguit des de Sueca el desenvolupament d'esta primera semifinal, s'ha mostrat molt satisfet per l'èxit d'esta primera convocatòria a la nova seu. Baldoví ha volgut afegir: “hi ha moltes raons que ens empentaren a escollir Costa Rica, entre ells l'entusiasta equip de treball de l'organització, el clima i també sobretot la gran estima i respecte que mostren respecte al nostre plat, que venera fins i tot el mateix president de Costa Rica”.
Ajuntament de Sueca
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.