El dilluns es celebra el VII Concurs de Putxero Valencià i postres de Kaki de La Ribera

Viernes, 3 de octubre de 2014 | e6d.es
• Entrevista a Lluís Ribera, president de la Fira Gastronòmica de l'Alcúdia, amb motiu del VII Concurs de Putxero Valencià i postres de Kaki de La Ribera

._000279

Entrevista a Lluís Ribera,
president de la Fira Gastronòmica de l'Alcúdia




El proper dilluns, dia 6 d’octubre, tindrà lloc a los Salones Siglo XXI la setena edició del Concurs de Putxero Valencià i Postres de Kaki de La Ribera, organitzat per l’Associació Fira Gastronòmica de l’Alcúdia. Este és l'equip que formarà el jurat del concurs:
Restauradors: Els alcudians Juan Carlos Galbis (president del jurat), Fausto Clemente (amfitrió del certamen) i Carmen Arocas (que ha tornat a viure a l’Alcúdia després de jubilar-se com a Cap de les Cuines Centrals de l’Ajuntament de París)  i Isabel Ribelles, del restaurant Nazaret, guanyador de la darrera edició del concurs. També en formarà part Richard Briz (Carnisseries Orce) proveïdor de carnisseria i xarcuteria de l’espai de restauració de la Fira.
Periodistes i crítics: El periodista i escriptor Emili Piera i el sacerdot Joaquín Núñez, provinent d’una família xativina de llarga tradició culinària i habitual columnista i tertulià de ràdio.
L’Ajuntament està representat enguany per les presidentes de 3 de les associacions més actives de l’Alcúdia:  Immaculada Sanchis (Junta Local AECC), Elena Giner (Mestreses Tyrius) i Mª Teresa Martorell (Dones de l’Alcúdia).
Deu jurats per a triar el millor entre els putxeros oferits pels 12 restauradors participants, provinents de diferents comarques de la Comunitat Valenciana.
També es triaran les millors postres fetes amb Kaki de la Ribera. La DO i la Fundació Caixa Rural de l’Alcúdia patrocinen este concurs, que cada vegada està més renyit. Per tal que els restauradors vagen fent les proves de les seues creacions, la organització envia a cada participant un basquet dels primers kakis de la collita d’enguany, amb els quals a hores d’ara ja estaran experimentant.
La celebració del concurs serà enguany previ a la inauguració oficial de la Fira Gastronòmica, que se celebrarà dimecres 8 d’octubre a les 7 de la vesprada al parc que duu el nom de la Fira. En el transcurs del dinar Daniel Belda, gerent de Bodegues Belda, de Fontanars dels Alforins, serà homenatjat per la organització per ser l’únic expositor que no ha faltat a cap de les 20 edicions de la Fira.

 
._000330
Restaurants participants

SALA BRAHAM RIOLA
RESTAURANT EMI ORXETA
MIGUEL Y JUANI L'ALCÚDIA
LA VISTETA BARX
LA GRANJA SUECA
JUAN VEINTITRÉS BENIFAIO
HOTEL LES ROTES DENIA
GAMBRINUS SIETE AGUAS
CHAPARRAL SERRA
CASA GRANERO SERRA
LA MAR SALÀ CULLERA
LA BONITA DEL PUERTO GRAU DE GANDIA