| Edición diaria núm: | Año: 8 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Viernes, 9 de mayo de 2014

GASTRONOMÍA » Gastronomía en la Ribera » El Concurs més Internacional de Paella Valenciana de Sueca ja està preparat
» Arroz » Eventos gastronómicos

El Concurs més Internacional de Paella Valenciana de Sueca ja està preparat

S'ha presentat hui al paratge de la Montanyeta dels Sants la 54 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca


._000243
L’emblemàtica Muntanyeta dels Sants ha acollit este matí la presentació oficial de la 54 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca que enguany, per primera vegada, celebrarà semifinals prèvies en diferents països de quatre continents. Es dóna la circumstància a més que, en este 2014, el Concurs complix 25 anys des de la seua internacionalització. És per tot això que, en l’acte, s’ha aprofitat per a presentar la imatge d’estos certàmens previs que tindran lloc, en els pròxims mesos, a Xangai (Xina), Sidney (Austràlia), Miami (Estats Units) i Tòquio (Japó). Els cartells són obra de l’empresa Socarrat Studio, la mateixa que s’encarrega de la imatge gràfica del Concurs Internacional de Sueca des de fa ja tres anys.
“2014 és un any de creixement i expansió internacional del Concurs que, per primera vegada en la història, desenvoluparà les seues semifinals, per a seleccionar els millors cuiners de paella, en certàmens que se celebraran per tot el món. Per això, hem volgut traslladar este concepte a la imatge del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca i als seus esdeveniments previs en altres països”, ha afirmat Miguel Sanfeliu, de Socarrat Studio. Pel que fa al procés creatiu d’estos dissenys, Sanfeliu ha explicat que “hem transformat en paella les icones representatives de cada un dels països en què se celebra el concurs previ. Cada un dels cartells té un color de fons dominant: groc, rogenc, blaus i verdosos, inspirat en els elements clau en la recepta de la paella: arròs, tomaca/carn, aigua i verdura. L’estètica tipogràfica en tots els casos respon a la identitat base del concurs “pare”, el de Sueca”.

La presentació d’esta 54 edició ha congregat a un gran nombre de mitjans de comunicació, així com de representants del món de la gastronomia. En l’acte, han intervingut els representants de l’empresa Organizadora de Concursos Gastronómicos Internacionales SL, encarregada d’organitzar les eliminatòries prèvies en l’estranger. A més de Socarrat Studio i Jesús Melero, coordinador del Concurs de Sueca, formen part d’esta empresa Ulises Menezo, hostaler, propietari de varis restaurants japonesos i assessor d’esdeveniments en este país; i Gabriel García, representant de l’empresa Dvino, amb seu a Alacant, dedicada a l’exportació de productes agroalimentaris espanyols.
Així mateix, han pres la paraula la regidora responsable del Concurs Internacional de Sueca, Teresa Ribes; i l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo. Ribes ha ressaltat en la seua intervenció la importància de celebrar eliminatòries prèvies del Concurs de Sueca en altres països. “És molt important ja que, amb este pas endavant, no sols exportarem el nostre plat estrela, sinó que, a més, donarem a conéixer al món sencer la nostra cultura; els nostres productes, amb els quals s’ha de cuinar la millor paella; el nostre clima mediterrani; i el nostre tarannà de gent acollidora. En definitiva, servirà per a promocionar la nostra terra en tots els racons del planeta”. Per a Ribes “és un orgull, com a responsable del Concurs, saber que serem ambaixadors de la paella valenciana en qualsevol lloc i situació”. Per la seua banda, Melero, ha assenyalat que els restaurants guanyadors en les diferents eliminatòries prèvies en altres països, tindran com a premi vindre a concursar a Sueca. “La paella és un plat que es ven a soles i, per això, hem trobat absoluta col•laboració quan hem proposat realitzar estos certàmens fora de les nostres fronteres”.  
“L’objectiu principal de l’empresa que hem creat a l'efecte, és portar a tots els llocs el Concurs de Sueca, únic en el món, representatiu realment de l’autèntica paella valenciana. Per això, creiem que és l’idoni per a traure-lo a l’estranger i representar així, de la millor manera possible, com és i què significa este plat”, ha afirmat Menezo. “L’esforç que s’ha realitzat ha sigut enorme i en molt poc espai de temps. S’ha anat confirmant l’interés dels organitzadors en els diferents països i hem hagut d’anar creant tot des de zero. És molt complicat de coordinar i organitzar administrativament en un temps rècord. Crec que serà un èxit”, ha explicat García. “Estem passant uns temps molt difícils però el Concurs continua ací. I no sols no baixa el llistó, sinó que va pujant-lo cada any més. És un dels nostres esdeveniments estrela, per no dir el més visible de cara a l’estranger. I és realment importantíssim que, tant la Federació d’Hostaleria de València com el Club de Caps de Cuina de la Comunitat Valenciana, hagen ratificat hui que la recepta del nostre concurs és l’autèntica de la paella valenciana”, en paraules de l’alcalde de Sueca. 
El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca se celebrarà el diumenge, 14 de setembre, i comptarà amb trenta participants, entre ells, una gran representació internacional. Per la seua banda, la celebració de l’eliminatòria prèvia a Xangai s’emmarcarà dins de la denominada Spain Week, que tindrà lloc del 29 de maig al 2 de juny, amb l’objectiu de promocionar la cuina espanyola i, especialment, el nostre plat més internacional.

Adhesió a la recepta oficial del Concurs Internacional de Paella Valenciana de  Sueca
Prèviament a la presentació de la 54 edició, s’ha procedit a la firma d’adhesió i ratificació de la recepta oficial del Concurs de Sueca per part de Federació Empresarial d’Hostaleria de València, representada pel seu vicepresident, José Palacios, i del Club de Caps de Cuina de la Comunitat Valenciana, representat pel seu president, Rafael Blasco. “Davant de les falses polèmiques suscitades en els últims temps sobre els ingredients bàsics per a confeccionar-la i, inclús, sobre la seua denominació.../...se considera necessari que existisca una recepta estàndard, que puga ser difosa nacional i internacionalment, que servisca per a evitar el desprestigi del nostre plat i que permeta a qualsevol restaurador del món cuinar una bona paella.../... Per tot això, els firmants d’este escrit ratifiquen que la recepta utilitzada pel Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, des dels seus inicis l’any 1961, és indubtablement la recepta de la Paella Valenciana”.
 
Ajuntament de Sueca
 
 
Àudio de l'acte de presentació del
54 Concurs Internacional de Paella Valenciana




 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 1Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.