| Edición diaria núm: | Año: 7 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Miércoles, 19 de septiembre de 2018

GASTRONOMÍA » Gastronomía en la Ribera » El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca trenca barreres
» Arroz » Eventos gastronómicos » Social

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca trenca barreres

El col·lectiu Espurna, dedicat a la integració social i laboral de persones amb diversitat funcional, participa en la 58 edició amb el Restaurant Boga de Gandia

._000500
El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca és, per natura, un certamen acollidor. Professionals arrossers de les cuines d'arreu del món es donen cita en la competició gastronòmica degana a l'Estat espanyol oberta a tots, només amb una condició imprescindible, que siguen professionals del sector. Al darrer dels quaranta restaurants i xefs candidats en l'última edició hi ha quaranta històries humanes, d'entre elles destaca especialment una, la del Restaurant Boga.
El Restaurant Boga (Gandia) és un projecte gastronòmic inclusiu de la Fundació Espurna. Dani Martí, un dels cuiners membre del col·lectiu, i Javier Montoro, cap de cuina del restaurant, han estat els encarregats de representar el restaurant de la Safor en la 58 edició del Concurs.
La seua cuina mediterrània està especialitzada en arrossos. “L'arròs, i la paella especialment, és un dels plats principals de la nostra proposta. Tots els nostres clients queden encantats amb el plat i això va encoratjar-nos a presentar-nos a certàmens gastronòmics” expliquen des de la fundació.
En este sentit, esta no ha estat la primera competició gastronòmica en què han participat. En 2016, el restaurant va alçar-se amb el primer premi, en la 42 edició del Concurs de Fideuà de Gandia.
Del 80 al 85% dels treballadors de la plantilla de l'establiment són gent amb diversitat funcional. Els membres de la fundació assumeixen les mateixes responsabilitats que qualsevol altre professional d'hostaleria, com a cuiners o com a personal de sala, baix la tutela i supervisió del cap de cuina i el cap de sala. “Es tracta d'una aposta per la integració completa, social i laboral, tot en un” apunten des de la fundació.
El regidor delegat del Concurs, Vicent Baldoví, celebra este vessant social del Concurs. “El nostre Concurs té una acceptació impressionant entre el públic no només de Sueca, sinó del món sencer, i una projecció mediàtica enorme. És genial que des d'ací puguem contribuir a la normalització i la sensibilització cap a les persones amb diversitat funcional” ha conclòs. 
Ajuntament de Sueca



OFICINES RECOMANADES DE CAIXA POPULAR A LA RIBERA
 
                
._000006
 
                
 
              
 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.