| Edición diaria núm: | Año: 6 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Martes, 25 de abril de 2017

GASTRONOMÍA » Gastronomía en la Ribera » El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca torna a les antípodes
» Arroz » Eventos gastronómicos

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca torna a les antípodes

El Queen Victoria Park de Melbourne ha acollit este cap de setmana un festival gastronòmic amb la paella com a gran protagonista


._000481
El certamen més internacional de Paella Valenciana ha complit este cap de setmana la tercera “etapa” de la 57ª edició del concurs, molt lluny de casa, ni més ni menys que a l'altra banda del món, a Melbourne, al continent australià.
Un total de 16 participants vinguts d'Austràlia, Nova Zelanda i Singapur ho han donat tot en esta tercera fase semifinal per alçar-se amb el títol de la millor paella de la regió del pacífic de 2017 i guanyar un passe directe a la final que se celebrarà el pròxim mes de setembre a la capital arrossera. La festa s'ha emmarcat en un autèntic cap de setmana de festival, el “The Weekend Festival”, un esdeveniment celebrat al Queen Victoria Park de Melbourne.
Els ingredients, els de sempre, aquells que es recomanen a la recepta original de la paella valenciana i l'arròs, el d'Arròs Tartana, patrocinador oficial de les semifinals internacionals del certamen. Amb esta única premissa i les instruccions bàsiques, els participants s'han disputat l'anhelat títol envoltats d'una gran expectació mediàtica i un ambient espectacular, segons ho descriuen els assistents.
L'or, en esta ocasió, ha recaigut en el restaurant Juan's Paella Catering adelaidepaella.com.au. Gringo Paella, de Preston i Casa de Playa, de Mornington, s'han emportat la plata i el bronze, respectivament. El veredicte és resultat d'unes deliberacions gens fàcils i renyides, segons ha reconegut el jurat, que ha presidit Juan Carlos Gafo Acevedo, consul general d'Espanya en Melbourne. També han format part del tribunal el coordinador gastronòmic del certamen, Jesús Melero, en qualitat de vocal; Juan Valero, d'Arròs Tartana; Edrick Corban-Banks, cuiner, propietari de Casa Paella LTD en Tasmània i ambaixador del Concurs; Leno Lattarulo, empresari de restauració i propietari de la cadena Simply Spanish; Frank Camorra, xef i propietari del restaurant Movida Restaurante Melbourne i José Luis Fowler Carpintero, xef i propietari del restaurant Pepitos – Spanish Tapas Bar, en Auckland, Nova Zelanda.
En els dies previs, com ja es habitual, el mestre cuiner Jesús Melero ha oferit una classe magistral a tots els concurrents a la competició, que van seguir les explicacions de l'expert amb molt d'interés i certa curiositat, atents al pas a pas del xef. I també, en el marc del festival gastronòmic, que va registrar molta afluència de públic, es va celebrar un certamen local de paella, previ a la semifinal oficial del concurs.
Amb esta tercera fase eliminatòria prèvia, continua l'expedició internacional del certamen, que corre quilòmetres i quilòmetres arreu del món amb l'objectiu principal de divulgar i protegir la recepta original del plat més internacional, símbol de la cultura i la identitat dels valencians. La pròxima parada serà a San Diego, als EE.UU. el 13 de maig. 
Ajuntament de Sueca
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.