| Edición diaria núm: | Año: 7 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Martes, 19 de junio de 2018

GASTRONOMÍA » Gastronomía en la Ribera » El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca celebra la seua primera semifinal europea a França
» Arroz » Eventos gastronómicos

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca celebra la seua primera semifinal europea a França

El restaurant Moreno Traiteur, amb un equip de cuina amb arrels familiars espanyoles, guanya el primer premi

._000475
La ciutat francesa de Blois ha acollit la primera semifinal europea del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. El caràcter europeu de la fase classificatòria, celebrada la setmana passada, venia reafirmat amb la participació de restaurants de quatre països diferents: Bèlgica, Itàlia, Suïssa i l'amfitriona França.
L'entusiasta Association Concours International de Paella, comandada per José López Cordón i Nathalie Berteau, ambaixadors del Concurs a França, organitzava per segona vegada una semifinal al país veí, en esta ocasió amb un objectiu molt més ambiciós: convertir-la en semifinal europea. I ho van aconseguir. Nou restaurants i empreses gastronòmiques es van enfrontar al repte de cuinar una paella valenciana a llenya, malgrat la climatologia adversa, amb un temps primaveral que va descarregar quatre tempestes al llarg de la jornada. Això no obstant, no va entorpir la semifinal, ni tampoc la gran afluència de públic, atret per les degustacions de diferents arrossos preparats per l'empresa La Paella Ibèrica, i per descomptat, per gaudir en directe de la confecció d'una bona paella, com manen els cànons valencians.
La jornada va començar amb una classe magistral impartida pel mestre paeller Jesús Melero, seguida amb molt d'interés per totes les persones participants, i pel nombrós públic congregat en la Place de la République d'esta bella i emmurallada ciutat francesa. Ja a primera hora de la vesprada va començar la competició, seguint les normes del concurs: es van repartir els ingredients, els utensilis i la llenya a tothom i va començar el repte. El jurat estava presidit per Étienne Huguet, professora de cuina de la CFA de Blois, i com a vocals figuraren Emmanuel Bea, Laurent Demingne, Guy Berthe i Jesús Melero i Josep Cortell, els dos últims en representació del certamen suecà.
Després d'àrdues deliberacions el veredicte final va atorgar el primer premi al restaurant Moreno Traiteur, de Beziers (França), amb l'equip format per Christian Moreno i Paco Piera. Es dóna la circumstància que l'equip guanyador està format per un cuiner d'origen espanyol - els seus pares provenen d'Albacete- i el seu ajudant de l'Alcúdia (València).
El segon premi va recaure en La Cueva de Castilla, de Brussel·les, amb Roberto Ponte i Aziza Ratoussi al capdavant de l'equip de cuina i el tercer va ser per a l'Asso ACIP, de Villefranche sur Cher (França), amb Fernando Domínguez com a xef. L'acte de lliurament de premis va ser presidit per l'alcalde de Blois, Marc Gricuort, i per una àmplia representació del món empresarial i gastronòmic de la regió. 
Ajuntament de Sueca

._000546VD
 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.