| Edición diaria núm: | Año: 6 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Martes, 12 de septiembre de 2017

GASTRONOMÍA » Gastronomía en la Ribera » 'El Concurs Internacional de Paella de Sueca és exemple de la riquesa i tradició de la gastronomia valenciana'
» Arroz » Diputació » Eventos gastronómicos

'El Concurs Internacional de Paella de Sueca és exemple de la riquesa i tradició de la gastronomia valenciana'

La vicepresidenta de la Diputació va assistir a la fase final d’un certàmen al que participaren 40 cuiners de huit països


La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha assistit aquest diumenge a la 57ena edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana celebrat a Sueca i que ha comptat amb l’organització per part de València Turisme i la col·laboració del consistori d’aquesta localitat de la Ribera Baixa. Una cita considerada festa d’interés turístic nacional i on la vicepresidenta ha estat acompanyada per la diputada de Turisme i regidora de l'Ajuntament de Sueca, Pilar Moncho; i pel diputat de Cultura, Xavier Rius.
Maria Josep Amigó ha incidit en que aquest certamen gastronòmic «acumula més de mig segle esdevenint una cita imprescindible per donar a conèixer i projectar la tradició i riquesa de la gastronomia valenciana, dintre i fora del nostre territori». La vicepresidenta ha remarcat que «prova del seu atractiu és el creixent interès que any rere any suscita aquest concurs», ha subratllat.
En la present edició, el restaurant Asador Altamira, d’Alaquàs, s’ha alçat amb el distintiu a l’elaboració de la millor paella valenciana, guardonat amb un premi de 2.500 euros. L’Alqueria del Pou de València ha estat distinguida amb el segon premi i 1.000 euros; mentre que el local Lluna de Valencia, ubicat a Costa Rica, ha obtingut el tercer premi i una recompensa de 1.000 euros. El jurat ha valorat diferents criteris gastronòmics, com ara la cocció de l’arròs, el gust, el color, la simetria dels ingredients o el punt del ‘socarrat’, entre altres aspectes.
Els cinc accèssits, patrocinats per Makro i lliurats per la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, han recaigut en La Garrofera, de Serra; I Love Paella Catering, d’Hernani: Simply Spanish Tapas, de Melbourne (Austràlia); Gringo Paella, de Preston (Austràlia) i Social Paella Catering, Los Ángeles, qui va aconseguir l’or a la semifinal celebrada enguany als EE.UU.
La present edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana ha estat una de les més multitudinàries, i ha comptat amb la participació de cuiners vinguts d’arreu del món –el Japó, Perú, Mèxic, Austràlia, Costa Rica, França o els Estats Units, entre d’altres indrets–, així com de reconeguts restaurants de la geografia valenciana i una àmplia representació del sector de la restauració.
Des de l’organització han incidit en que l’interés en poder prendre part en aquest certamen gastronòmic és creixent any rere any, un fet que ja en la present edició ha obligat a ampliar el nombre d’inscrits, al passar dels 35 dels anys precedents als 40 d’aquesta edició de 2017.
 
Més de mig segle de tradició
L'origen d'aquesta competició festiva es remunta a l'any 1961. Amb la idea d'aprofitar l'augment del turisme i l'auge dels concursos gastronòmics va nàixer la “festa de l'arròs”, un esdeveniment que va incloure un concurs de paella valenciana a nivell estatal. La cita va guanyar en expectació i participació, i ja en 1974 aconseguia la xifra de 1.600 comensals.
En 1990 la participació s'estén a Europa, Amèrica i Japó. Les portes del concurs es varen obrir a l'àmbit internacional i, amb la consolidació de la participació estrangera, es va certificar també la recepta oficial de la paella valenciana de Sueca com l'original. Aquest mateix any es va declarar festa d'interès turístic nacional.
Dival
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.