| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 12/12/2018

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Gastronomia

Del Tros al Plat creix com a moviment turístic i gastronòmic en el món digital

Prop de 150 persones van acudir ahir a la presentació de la nova web www.deltrosalplat.com en l'edifici Veles Vents de la Marina de València


._000570

._000517
La nova plataforma www.deltrosalplat.com  “afermarà i projectarà exponencialment el moviment turístic i gastronòmic Del Tros al Plat entre tota la societat”, segons va destacar ahir la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, en l'acte de presentació del portal digital, celebrat en La Marina.
El hall de l'edifici Veles e Vents es va tenyir de verd amb Del Tros al Plat. Prop de 150 persones entre mitjans de comunicació, xefs locals, productors, distribuïdors i representants institucionals van acudir a la presentació de la web d'aquest programa, que uneix productes, productors, mercats i gastronomia per a posar en valor la cultura i el territori valencià a través de la vivència d'experiències úniques.
La nova plataforma digital naix amb l'objectiu de ser un suport viu de divulgació de la filosofia Del Tros al Plat, a més de ser un espai informatiu sobre els projectes i les accions relacionades amb aquesta iniciativa. Per a això, tracta d'acostar al públic les claus de “una forma de vida, un projecte de tots i totes, amb vocació de romandre en el temps amb el suport de tots els protagonistes: productes i productors, mercats i venedors, cuiners i cuineres, hostalers, restauradors”, va insistir la diputada Pilar Moncho.

Protagonista: el territori valencià
Entre el públic assistent es trobaven el director de la Marina de València, Vicent Llorens, i cuiners i hostalers com Javier de Andrés (Grupo La Sucursal), Diego Laso (Momiji), Toni Montoliu (Barraca Toni Montoliu), Sergio Giraldo (La Sastreria-Cabanyal), Sebastián Gros (Marina Beach), Pablo Ministro (Contrapunto Les Arts), Carlos Julián (Restaurant Hospes Palau de Mar), Daniel Baño (Sierra Aitana), Néstor Oreiro (Esencia Beniferri), Nacho Romero (Kaymus/Café Madrid), Maria José Martinez (Lienzo), Raquel Cernicharo (Karak), Raúl Magraner (Bonaire El Palmar), Sebastián Romero (La Sequieta), Juan Carlos Galbis, Joan Clement, així com membres d'agrupacions de xarcuters, venedors de mercat, productors o agricultors.
Tots ells van mostrar el seu suport i col·laboració en el projecte, com a via de valorització del sector, i van gaudir de la vetlada, en la qual es van poder degustar productes Del Tros al Plat, com a pans de: massa mare, castanues, espelta i carabassa, de Jesús Machi;formatges d'autor, de Xarcuteria Manglano; vermuts ecològics de vins blancs i negres, de Bodegas Vinados; arròs melós de la varietat Sènia, cuinat per Grupo La Sucursal; licor d'arròs de l'Albufera, d'Arròs Tartana; i cafès de Cafés Granell.

“Pensa un lloc”
Després de la projecció del curt “Pensa un lloc”, produït per València Turisme per a transmetre la filosofia Del Tros al Plat a través de la vivència d'experiències singulars en el territori valencià, el director del Patronat de Turisme de València, Evarist Caselles, va explicar la labor que es desenvolupa des d'aquest organisme de la Diputació per a fer tangible el programa i fidelizar al visitant del territori valencià, mitjançant la promoció d'esdeveniments, continguts i col·laboracions amb diferents col·lectius, que aposten per la singularitat i la qualitat de l'autòcton.
El projecte Del Tros al Plat, impulsat inicialment des del Patronat de Turisme de València, l'Ajuntament de València i la Conselleria d'Agricultura, va nàixer fa dos anys i al llarg d'aquest temps ha sumat nombrosos suports institucionals que han consolidat aquesta filosofia turístic-gastronòmica. 
Diputació de València



El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.