| Edición diaria núm: | Año: 8 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Jueves, 6 de noviembre de 2014

GASTRONOMÍA » Gastronomía en la Ribera » BocaDos en la Ribera
En el Restaurant Miguel y Juani de l’Alcúdia es cuina la millor paella del món

» Arroz » Articulistas » BocaDos en la Ribera » J.M.O. » Miguel Á. Martínez

BocaDos en la Ribera
En el Restaurant Miguel y Juani de l’Alcúdia es cuina la millor paella del món

Paco Rodríguez, que s'ha criat entre foguers i paelles, és l'últim guanyador del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

Estem davant d’un negoci i restaurant familiar que prompte va a complir els seus 25 anys. Miguel Rodríguez, després de treballar per a una altra empresa de restauració, també dedicada a fer paelles a l’Alcúdia, va decidir embarcar-se amb la companyia de Juani Caballero en un restaurant propi. Aixina va nàixer el Restaurant Miguel i Juani.
Després d’uns anys de funcionament es va encarregar dels foguers el seu fill i actual cuiner de la millor paella del món, Francisco Rodríguez Caballero, conegut per tots com Paco.
Esta clar que una persona que s’ha criat entre foguers i paelles, alguna vegada despertaria en ell la inquietud de cuinar. Va començar poc a poc fins decidir-se a fer un curs de cuina a l’any 2005 a Castelló de la Plana. A partir d’eixe moment ja no han hagut secrets per a Paco al món de la gastronomia.
S’ha especialitzat en els arrossos, ha investigat fins trobar l’arròs que domina, que absorbeix tot els sabor de la carn o el peix i domina en qualsevol estat, tant siga en caldós com en sec.
Obtindre un premi internacional tan prestigiós com el que celebren a Sueca cada any fa, entre altres coses, que el seu guanyador siga reconegut com l'autor de "la millor paella del món". Paco i el seu sogre donaren una lliçó magistral en la ciutat arrossera el passat setembre de com es deu fer una paella.
Amant de la cuina tradicional valenciana, s’ha aficionat als concursos i sempre participa junt al seu sogre Rafael Climent. Segons ens a comentat Paco a El Seis Doble, “li aporta seguritat a l’hora de concursar i ja no participaria en cap concurs si no fora amb la seua companyia”.
Gendre i sogre han recorregut diversos concursos gastronòmics de la Comunitat Valenciana, sempre aconseguint molt bons resultats.


Palmarés en els tres últims anys 

2011 tercer premi Concurs Putxero de l’Alcúdia.
2011 segon premi Concurs Postres de Kaki Ribera del Xúquer.

 
2012 segon premi Concurs Putxero de l’Alcúdia.
2012 segon premi Concurs Postres de Kaki Ribera del Xúquer.

 
2013 primer premi Concurs Putxero de l’Alcúdia.
2013 primer premi Concurs Arròs amb Bledes de Llíria.

 
2014 segon premi Concurs de Fideguà de Gandia.
2014 destacà en el V Concurs d’All i Pebre del Palmar.
2014 primer premi 54º Concurs Internacional de Paella de Sueca.
2014 tercer premi Concurs Postres de Kaki Ribera del Xúquer.
 

Com fer una bona paella
Els ingredients de primera classe són primordials per aconseguir una bona paella. En el Restaurant Miguel i Juani sempre utilitzen pollastre i conill de corral, les verdures si poden ser fresques i de temporada millor, garrofó, bajoca i tavella.

Ingredients
400 gr. de conill; 500 gr. de pollastre; 300 gr. de bajoca; 100 gr. de tavella; 200 gr. de garrofó; 1 tomaca rallada; 400 gr. d'arròs D.O.València; oli d’oliva; pimentó dolç; safrà i sal.

Elaboració
En una paella al foc tirem l'oli i una vegada calenta posem la carn trossejada, la sofregim bé i afegim els fesols verds, la bajoca, el garrofó i la tavella. Seguim amb el sofregit uns vuit minuts i tirem la tomaca rallada, quan estiga fregit afegim el pimentó i, sense deixar que es creme, agreguem l'aigua fins a la vora. Deixem coure uns 25 minuts i ajustem de sal. Després incorporem l'arròs i ho repartim, agreguem el safrà i deixem coure uns 17 minuts. Al final deixar-la reposar uns minuts abans de servir.
Després cal tindre en compte si la fem a llenya o a gas. A llenya cal tindre clar que el foc és més potent i per tant l’aigua s’evaporarà més ràpid. La paella típica aconseguís fer més “socarraet” . En quant a la sal Paco ens recomana, “treballar al límit”, ja que una paella que es queda dolça no capta l’atenció del paladar.
A partir d’ara ja sabem com preparar l’autentica paella valenciana, però vos recomanem passar per l’Alcúdia i pel Restaurant Miguel i Juani. Allí Paco i el seu equip vos atendran de la millor forma i podreu dir que heu menjat la millor paella del món.
 
 
Entrevista a Paco Rodríguez,
del Restaurant Miguel y Juani de l'Alcúdia
 
 
 
Ficha del restaurante
Nombre: Restaurant Miguel i Juani
Domicilio: C/ Pizarro, 4 | 46250 L'Alcúdia (Valencia)
Teléfono: 962.996.739
Página web: hostalmiguely juani.com
Correo electrónico: rodricaballer@hotmail.com
Especialidades: "la mejor paella valenciana del mundo" y cocina mediterránea
Menú de comedor: 18 €
Menú tapas fin de semana: 16 €
Menú diario: 9 €
Dia de descanso: domingo
Vacaciones: segunda quincena de agosto
 

Idea: El Seis Doble
Reportaje elaborado por J.M.O. y Miguel Á. Martínez

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.