| Edición diaria núm: | Año: 8 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Jueves, 20 de noviembre de 2014

GASTRONOMÍA » Gastronomía en la Ribera » “A passar-ho bé” participa en el programa de cuina en directe de Sueca
» Actividades » Eventos gastronómicos

“A passar-ho bé” participa en el programa de cuina en directe de Sueca

Que oferix la Regidoria de Comerç i Mercats


._000258
La Regidoria de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Sueca va posar en marxa, fa un any, una iniciativa consistent en què diferents establiments d’hostaleria i de venda d’alimentació de la ciutat participaren, quinzenalment, en l’elaboració d’un plat en directe des del mateix Mercat Central. El programa denominat “Cuina en directe des de la Plaça”, nom pel qual es coneix popularment a este Mercat, ha tingut com a participants als membres del col•lectiu “A passar-ho bé”, persones amb discapacitat intelectual les quals també han volgut demostrar les seues habilitats culinàries davant de tots els ciutadans que han acudit al Mercat.
“Quan em van proposar la seua participació en el programa de cuina en directe que estem duent a terme des de la meua Regidoria, em va paréixer una iniciativa molt interessant i profitosa perquè, d’esta manera, aconseguixen una major independència al saber preparar-se ells mateixos determinats plats. La Plaça els ha facilitat la matèria primera per a confeccionar-los, i estem encantats de que hagen triat este programa per a fer este curs intensiu de cuina”, ha afirmat la regidora de Comerç i Mercats, Manoli Egea.
El coordinador de l’activitat i professional de l’hostaleria, Jaime Moncholí, va ser l’encarregat de posar en marxa este projecte en l’Associació “posant la meua experiència al servei de les persones discapacitades”. Davall les directrius de Jaime, els membres d’este col•lectiu estan realitzant diversos tallers de cuina amb què aconseguixen “guanyar en autonomia i acabar amb l’estigma que no poden realitzar certes activitats per ells mateixos. És molt important motivar-los i incentivar-los; fer-los veure que són capaços”. L’activitat de cuina realitzada en la Plaça està adaptada a tot tipus de discapacitat, persones amb problemes de psicomotricitat, minusvalideses i deficiències psíquiques i físiques.  “Ells estan encantats amb l’activitat de cuina i la veritat és que se’ls dóna molt bé, tenen molta idea a l’hora d’elaborar plats en gelat. Voldríem agrair a la regidora, Manoli, totes les facilitats que ens brinda sempre en tot allò que li proposem”, en paraules de Dorita Meliá, presidenta de “A passar-ho bé”.
Ajuntament de Sueca
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.